Junioren langs Pirates en Kinheim naar koppositie

Het was een drukke week voor onze jongens. Binnen een week 3 wedstrijden maar ook 2 uitgevallen trainingen. De laatste 2 wedstrijden (donderdag en zaterdag) waren wedstrijden in de top 3. En zeg maar derby’s tegen Pirates en Kinheim. Donderdag kwam Pirates naar Heemstede voor een wedstrijd die nog wel even zal blijven hangen bij veel jongens van RCH Pinguins. Alles klopte.

 

Prima bespeelbaar veld dat speelklaar was gemaakt voor onze mannen. Scorebord aan, muziek en een speaker. Veel publiek en nagenoeg het hele bestuur aanwezig. Maar wat was het koud. En wat was het honkbal hart verwarmend. En wat telt dan! Zijn het fouten van de tegenstander of zijn het onze jongens die de tegenstander in de problemen brengen? Van meet af aan knallen de jongens erop en staat de tegenpartij onder druk. Pas in de derde inning kan Pirates iets terug doen.

 

Het staat 3-1 en er is geen vuiltje aan de lucht. Het lijkt er een beetje op dat Pirates met een gemankeerde ploeg speelt want echt lopen doet het niet bij onze tegenstander. De startende pitcher maakt te weinig indruk en onze jongen drukken stapje voor stapje door. Geen of weinig onnodig risico en ook de reliever/closer wordt flink geraakt en kan niet echt rekenen op zijn veld.

 

Maar zoals eerder geschreven: “alles klopte vandaag” . De club heeft er alles aan gedaan. Achter de plaat en in het veld een scheidrechter die in het eerste spelen en een ploeg die als het moet gewoon prima en gedegen honkbal kan spelen. Onze reliever/closer steekt net als onze starter in een prima vorm en hebben weinig ballen nodig. Waar wel geraakt staat daar dat sterke veld dat enkel moet oppassen dat ze er niet te makkelijk over gaan denken.

 

De foto's staan hier.

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies