Tegen een slagploeg als die van Kinheim (100 runs in 7 wedstrijden) kun je niet verslappen

Zaterdagochtend 7:45. De eerste jongens van KOPLOPER RCH-Pinguins melden zich bij Kinheim voor een wedstrijd in de topklasse. Kinheim is na donderdag de nieuwe nummer 2 en heeft net als ons team te maken met een aantal geblesseerden maar kunnen anders dan RCH Pinguins ook putten uit een Rookie team om een topwedstrijd te spelen. Goed voor onze jongens dus. Die leren hier alleen maar van. En het levert waarschijnlijk onbewust extra scherpte op bij onze jongens.

 

Het leek heel even een pitcher duel te gaan worden. Pas in de derde inning de eerste score. Niet op een prachtige klap maar door de zoveelste fout bij Kinheim, dat erg veel moeite had de bal te controleren. En het houdt nog even niet op met die fouten, ook onze mannen doen mee. Drie lopers sneuvelen door stelen. Niet omdat ze er zo mooi afgegooid worden maar omdat ze stoppen met lopen. Denkfout of toch een doe fout. Maar het verschil zit toch in het meteen loslaten van een fout.

 

Onze verdediging staat als een huis en onze korte stop lijkt wel met 3 man in het veld te staan. Elke bal is goed voor een nul en hoewel bijna 2 meter lang echt razend snel met z’n handjes. Noemenswaardig is wel de 3 honkslag van Carlo die hiermee de wedstrijd min of meer in het slot sloeg en 2 man binnenbracht. Twee topwedstrijden in 3 dagen en dan nul errors in de verdediging. De pitchers hadden samen nog geen 160 ballen nodig voor 2 wedstrijden en met de 8-0 op Kinheim (zie die NUL) hebben de mannen 18 runs voor en 2 tegen in de strijd om de koppositie.

 

En dan de scheidsrechters. Afgelopen donderdag stonden Lex en Lars er. Die deden niet onder voor de gemiddelde bondsscheidsrechter durf ik zomaar te zeggen. Zaterdag bij Kinheim stond er duidelijk een oud catcher achter de plaat. Man met veel ervaring met jeugd en ik wil best mijn petje 2 keer afnemen want er viel weinig op aan te merken. Line up!! Ja dat klinkt soms wel fijn. Zeker als je de tegenstander ziet lachen omdat ze weten dat er niet veel af te dingen is op de nederlaag die ze zojuist hebben geleden.

 

Voor de foto’s van Kinheim nog even wachten op de andere vaders, die ook aan het schieten zijn geweest.

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies