Junioren beginnen aan klus van koppositie verdedigen

Weer een zaterdag wedstrijd voor de junioren. Op de dag dat heren 1 een hele belangrijke wedstrijd in Haarlem speelt spelen de junioren een voor het niet minder belangrijke pot tegen laagvlieger Tex Town Tigers.

 

Een ploeg uit Enschede gevuld met spelers van het ter zielen gegane Run ‘71 uit Hengelo. Vreemde gezichten dus voor onze jongens, die vorig seizoen na 5 wedstrijden hun eerste winst pakte tegen TTT. Nieuwe gezichten en dus ook geen gegevens die nagekeken konden worden van vorig seizoen. Vreemde gewaarwording na de afgelopen weken waarbij alles tot in de puntjes was geregeld en nu geen scheidsrechter gevonden kon worden om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Maar bij RCH-Pinguins kunnen we altijd rekenen op Theo die als de nood aan de man is gewoon na op vrijdagavond 7 inningen achter de plaat te hebben gestaan het op zaterdag gewoon nog een keer doet. Doe het hem maar eens na.

 

Een nieuwe starter vandaag bij onze jongens. Onze supersub die echt werkelijk op elke positie inzetbaar is moet er ook staan als het fout gaat dus waarom niet een keer starten in plaats van een paar ballen tussen door. Veel moeite heeft onze starter er niet mee. Aan slag is het snel klaar. De tegenstander van vandaag staat laag en al snel is duidelijk waarom dat is. Geen pitcher om van te schrikken en dus na 9 slagmannen staan WE met 5-0 voor heeft de pitcher al tegen de 40 ballen gegooid en gaat er zoals gewoonlijk bij onze jongens een tandje vanaf.

 

Voor de coaches ook genoeg ruimte om het één en ander uit te gaan proberen en dat gebeurt dan ook. Onze 1e honkman en voormalig reliever mag het weer eens als pitcher proberen. En weer terug naar het eerste honk als onze vaste starter slechts 4 ballen nodig heeft voor 1 hele inning. Ondertussen heeft de tegenstander wel wat terug gedaan maar zijn ze niet bij macht om het onze jongens moeilijk te maken. Onze jongens die vandaag niet bepaald de sterren van de hemel spelen kunnen leunen op een 12-4 voorsprong als onze closer niet wenst te reageren op een honkloper die rustig 2 en 3 kan stelen. Niet opletten na een wilde worp en ook de thuisplaat wordt gestolen. Gelach dus in de dug-out bij de tegenstander die de hele wedstrijd weg zijn gespeeld. Ongeschreven regels tellen waarschijnlijk niet in het oosten van het land.

 

Een iets te makkelijke overwinning dus voor onze jongens die zichtbaar en hoorbaar niet tevreden waren met hun wedstrijd. Vandaag dus zakelijk gewonnen. Maar dat hoort bij het verdedigen van de koppositie. Onze geblesseerden hebben hun rol ook gewoon binnen het team dus niemand wordt te kort gedaan.

 

En dan dat veld vegen. Ik denk dat we dat als ouders maar op moeten gaan pikken. Veld uitleggen doen we immers ook. Volgende week uit naar Rotterdam waar zondag om 14:00 Neptunus wacht.

 

En Theo weet het niet. Maar die gasten vinden het prachtig hoe hij zijn calls brengt.. Oh jajajaja.

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies