Dagje Rotterdam voor junioren

Zo even voor het seizoen begon werd pas duidelijk dat het Rotterdamse Neptunus 2 teams had ingeschreven voor de topklasse. Iets wat vreemd overkwam tussen ploegen waarvan ook het eerste geen topsport bedrijven.

 

Dus veel veranderingen, t/m 18 jaar werd t/m 21 en dus was het even slikken toen we in Rotterdam de ene auto na de andere aan zagen komen met daarin een speler achter het stuur van de junioren. Ik vergelijk het maar met ons team waarin niemand zit die een rijbewijs heeft en niet eens denken aan een auto. Grote mannen met snorren en baarden van minimaal een week. Maar iemand vertelde me ooit eens. Ze zijn wel groot, maar kunnen ze honkballen? Geen wedstrijd van het eerste van Neptunus dus in elk geval genoeg ruimte om te parkeren. En natuurlijk de hoop dat onze boys in het familie stadion zouden mogen spelen. Maar die familie blijkt een stuk minder groot dan het stadion zelf en de rest van de familie mag dan ook op een bijveldje spelen. 50 centimeter hoog onkruid tegen de backstop. Afvalcontainer op het veld, een plaat 6 cm lager dan het veld en een heuvel die mij aan uit één spattende steenpuist deed denken. Maar we doen het er maar mee.

 

En het was niet leuk. Veel meer kan ik er ook niet van maken. 10-3 na de eerste inning, waarin onze jongens 10 keer op rij scoorde en daarna 3 nullen op rij. De halve inning duurde al 30 minuten en de 3 runs van Neptunus in hun eerste halve inning aan slag was misschien wel het meest verrassend. Maar daar bleef het bij voor Neptunus. 5 runs erbij in de 4e inning en 6 erbij in de 5e inning. Hoe vervellend ook, onze jongens bleven in elk geval bij de les. Hadden evenwel veel last van de umpire en bijna net zoveel van zijn vervanger na 4 inningen.

 

In navolging van wat de jongens van de week opvingen werden de ongeschreven regels overboord gegooid en keihard door gestolen bij een ruime voorsprong. Goed voor het zelfvertrouwen! Hoewel van het veld gespeeld bleef de tegenstander bijna ongelooflijk sportief en was de coach een genot om te aanschouwen.

 

Als afsluiter kregen we als cadeau met het team toegang tot een wedstrijd in de hoofdklasse aangeboden. Dan wel in Rotterdam natuurlijk. Snel vergeten. 2 punten en een prima training voor de topper volgende week in Oss waar Cardinals wacht.

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies