Doorduwen voor junioren

Het leven is goed in het Brabantse land... Een wedstrijd in Oss waar waarschijnlijk nog nooit iemand uit ons team ooit was geweest.  Een heuse topper op het programma tegen Cardinals dat op 2 punten afstand op de 2e plek stond.  En in Brabant is het gezellig. Lekker muziekje uit de speakers. Prima bak koffie en een zonnetje erbij doet natuurlijk wonderen. 1 voor 1 komen onze jongens binnen druppelen en zo rond kwart voor 1 kan de warming-up gaan beginnen. 

 

In de eerste wedstrijd van het seizoen troffen we Cardinals als kampioen van de eerste klasse in een thuiswedstrijd. Toen bogen onze jongens een 6-0 tussenstand na 4 inningen om naar een 13-6 overwinning. Toen wist niemand nog hoe beide ploegen er nu voor zouden staan. De Cardinals uit Oss hebben hun pijlen gericht op een plek in de nieuwe ROOKIE LEAGUE van 2015. En ook onze jongens willen die stap maken. Maar daar ging het zaterdag 21 juni nog niet om. Het ging om de eerste plaats in de competitie waar Cardinals en Amsterdam Pirates de 2e plek delen en RCH- Pinguins met slechts 2 punten meer de koploper is.

 

Vorige week nog verbazing over de slechte staat van het veld bij Neptunus in Rotterdam. Laten we dan maar niet beginnen over het knollenveld in Oss. Of toch maar wel. Onkruid tegen elk hek van minimaal 30 cm hoog. Gras tussen het gravel en in het links- en rechtsveld een stuk gravel waar op gesoftbald zou kunnen worden. En het was tijdens de warming-up al te zien. De bal schoot alle kanten op. Een gigantisch thuisvoordeel kun je dat dus niet noemen voor Cardinals want dit is voor helemaal niemand lekker spelen (ze krijgen na dit seizoen een nieuw veld).

 

Spanning vanaf bal 1. Een snelle voorsprong voor onze mannen. Een voorsprong waar voor gevochten moet worden.  Onze starter Jasper heeft vandaag een tegenstander tegenover zich die slaat (4 jongens die ook in het eerste van Cardinals spelen). Maar koeltjes als altijd blijft hij gewoon z’n balletjes gooien. Vervelend dat de umpire van dienst veel ballen miste en de veldscheidsrechter met iets anders bezig was dan opletten. Iets waar ook Cardinals last van had natuurlijk. Maar ook daar moeten onze jongens mee om leren gaan. Dan maar een slagbal dwars door het midden. Jasper wordt op de heuvel hard geraakt door een geslagen bal vol op z’n onderbeen en even is het schrikken. Maar na wat water een beetje ijs en een kusje van de coach kan Jasper verder.

 

Een prachtige trippel van Cardinals is even slikken maar het was er één waar onze jongens helemaal niets aan konden doen als de 3e honkman een linedrive vangt. De loper op het 3e honk meteen uit is en de bal meteen op het eerste honk gaat waar de loper ook al bijna op 2 stond. Mooie actie, die op applaus kan rekenen. Maar dat was zo’n beetje de enige goed gelukte actie van de tegenstander van vandaag. In de 3e inning gaan onze jongens echt los. Harde klappen, fouten bij de tegenstander en gewoon goed opletten en de tussen stand wordt naar 5-1 getild. En in de 5e en 6e uitgebouwd tot 8-3.

 

De spanning is echt te snijden als onze reliever Joey de bal niet daar krijgt waar de umpire dat wil. En een handige wissel en dus alles kunner Sem op de heuvel die de bal gewoon dwars door het midden moet gooien om geraakt te worden zodat de nullen dan in het veld kunnen vallen en er geen onduidelijkheid kan zijn.

 

8-6 voor onze jongens als er nog tijd is voor een inning en dan speel je plots wel een heel erge uitwedstrijd. Onze beste slagmensen krijgen slagballen omdat ze een swing gemaakt zouden hebben en de angel is daar mee uit onze laatste slagbeurt. En dat kun je als umpire 1 keer fout hebben gezien. Maar als je dan ook gewoon toegeeft dat als de coach er niks van zou zeggen dat je er misschien op terug had gekomen dan ben je fout en moet je daar niet achter die plaat gaan zitten. Sem onze alles kunner mag terug naar het midveld en omdat Joey nog in het veld staat gaat hij terug op de heuvel. Eerste en tweede honk bezet als de bal de lucht in gaat en de lopers op weg zijn naar het volgende honk. De bal lijkt er tussen te gaan vallen maar Sem heeft de bal gewoon en in één beweging gaat de bal op het eerste honk voor een dubbel. Plots blijkt de tripple eerder in de wedstrijd van Cardinals helemaal niks meer waard en met nog een nul te gaan is het nagels bijten. Niet eerder was een wedstrijd zo spannend dit seizoen. Vechten en op je tenen roept Peter. 4 wijd en de gelijkmaker staat weer op de honken.  Boem….. hoge bal in het infield. Natuurlijk  gaan de lopers los en zijn op weg van 2 naar 3 en van 3 naar thuis als Cas… ja onze Cas. Die Cas ja.. Als Cas de bal in zijn handschoen ziet vallen, eruit ziet schieten en met zijn blote hand alsnog de NUL maakt. Geschreeuw, gejuich en binken die over elkaar heen duiken. Deze moeilijk horde is genomen, aanval afgeslagen koppositie nog in handen. Een wedstrijd die je gewoon niet wil en mag missen. Een wedstrijd waar je later van kan zeggen "daar was ik bij"  >>>WIJ ZIJN RCH-PINGUINS<<<

 

Volgende week op zondag 29 juni thuis om 14:00 uur tegen Hoofddorp. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en 2 juni (woensdag) uit bij DSS om 19:30 uur.

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies