Gelijk spel voelt als verlies

Wat een gedoe dat op woensdag spelen. Trainingen moeten opzij worden gezet, werkgevers om vrij worden gevraagd en dan hollen en vliegen. Gelukkig stond de uitwedstrijd tegen DSS al vanaf het begin van de competitie op/in het schema en kon alles op tijd worden geregeld. De lijst met blessures en pijntjes rekenen we vandaag niet mee. Want er valt wat te halen dit jaar en de jongens weten en voelen dat.

 

Koploper zijn is natuurlijk prachtig. Maar het brengt toch ook een spanning met zich mee. Tegenstanders zijn net even iets meer gemotiveerd en dat kan wel eens vervelend zijn. Zo liep het ook in Haarlem niet helemaal als waar op gerekend. De snelle 0-1 voorsprong verdwijnt per inning en na 5 slagbeurten staan onze mannen met  5-1 achter. De tegenstander (gewend aan het kunstgras) staat veel dieper en pakt zo’n beetje elke bal die het buitenveld ingaat en hun slagploeg weet de bal flink over onze buitenvelders heen te slaan of via het doorrol gras tegen het hek aan.  Het hoort er allemaal bij. (doe mij maar gewoon gras).

 

5-2 en het lijkt erop dat de wedstrijd weer open is. En plots vallen de ballen wel goed en lopen ook onze jongens punten binnen. Maar als niemand thuis overneemt onze reliever het 3e honk af dekt en onze catcher bijsluit lijkt het heel even of de wedstrijd gespeeld is. DSS loopt dus veel te makkelijk (niemand op de thuisplaat) de 6-4 binnen en zit met nog net genoeg tijd voor 1 inning eigenlijk op rozen.

 

But it ain’t over….  De reliever bij DSS heeft moeite om de slagzone te vinden en waar wel gaat de bal het veld in. De gelijkmaker staat op de honken als een harde bal richting het hek van het rechtsveld wordt geslagen. De 6-6 komt binnen maar onze slagman sneuvelt op het 2e honk als hij daar net te laat komt aanglijden. Er zit dus niet meer in dan een gelijkspel of er moeten 3 hele snelle nullen vallen.

 

Ook nu krijgen de gastheren het voor elkaar om in scorings positie te komen en met nog 1 nul te gaan alle zeilen bijzetten. Onze reliever heeft er al 5 met 3 slag aan de kant gezet en ook nummer 6 kan met 3 slag naar de kant en een punt kan mee naar Heemstede waar eigenlijk de volle buit wel wenselijk was geweest tegen DSS.

 

Volgende week woensdag 9 juli een thuiswedstrijd tegen het zelfde DSS. We hopen natuurlijk van harte dat deze wedstrijd een uur eerder gespeeld moet worden (staat nu op 19:30) want dat betekend dat het Nederlands voetbal elftal in de halve finale zit en die avond om 22:00 aftrapt.. Mooi om dat samen te kijken natuurlijk. In het veld tegenstander maar dat was/is na de wedstrijd in een derby waar veel  jongens elkaar te goed kennen meteen weer over…

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)