Junioren 1 - verslagen (alles in één)

Geplaatst, gewonnen, verloren maar nog op kop. Het was even balen vorige week voor onze jongens na het gelijke spel bij DSS. Hoe fijn was het dat twee directe concurrenten (Pirates en Cardinals) elkaar dit weekend punten afhandig maakte in een dubbel. Ook leuk was de winst van Pioniers op Gryphons waardoor onze jongens de promotie naar de nieuw te vormen Rookie league sportief gezien niet meer kunnen mislopen. Een prima weekend zonder te spelen.

 

Deze woensdag was ook de wedstrijd tegen DSS. Eerder werd deze wedstrijd na de warming-up enige minuten voor aanvang afgelast. Ook nu was het billen knijpen vanwege de overvloedige regenval van de voorgaande dagen en uren. Maar zonder kampioenswedstrijd in de ERE divisie voetbal op TV is het een stuk makkelijker beslissen dat het door kan gaan. Om even na 18:00 uur is het play ball en het gaat meteen los. DSS komt snel tot scoren maar ziet gelijkmakend de hele slagvolgorde van RCH-Pinguins voorbij komen. Met nog steeds een lijst aan pijntjes en een aanvoerder ergens op de Turkse stranden mogen we dus blij zijn dat we kunnen rekenen op spelers uit andere teams die zo in te passen zijn. En dat zijn we dan ook.

 

Net als in de vorige wedstrijd is het een hollen of stilstaan. De ruime 7-1 voorsprong die er na 3 inningen staat lijkt wel als verdoving te werken bij onze jongens. Iets minder verdoofd is de schouder en het linker oor van de scheidsrechter die met een kleine 80 Mph een bal op zijn lichaam krijgt. Catcher beduusd, pitcher beduusd en een umpire na de schrik weer achter de plaat.

 

Na het zoveelste ploppertje gaat de deur in het slot en kunnen de mannen zich opmaken voor de slagploeg van Almere die naar Heemstede komt. We hebben het over een wedstrijd tijdens de honkbalweek. Beetje jammer natuurlijk want de liefhebber wil natuurlijk ook graag in Haarlem zitten. Maar goed, Almere bekend van de eerste wedstrijd en bekend dat ze makkelijk slaan komt snel en ruim voor op onze “vreemde” starter en die klap komen onze jongens niet meer te boven. Het is achter de feiten aanhollen en een onnodig verlies komt hard aan bij veel jongens. De verwijten vliegen over en weer en de spanning van de afgelopen weken komt eruit. Ook dat brengt het zijn van koploper met zich mee. In 2 weken tijd 3 punten laten liggen is wel vervelend, maar het gat is nog altijd 3 punten met UVV en Pirates heeft nog altijd 1 verliespunt meer.

 

Hoewel al het hele seizoen in de planning, komt het voor veel jongens als verrassing dat er op de finaledag van de honkbalweek nog een wedstrijd gespeeld moest worden. De trainingen waren dinsdag immers al afgesloten en een aantal jongens en de trainer waren al met vakantie. Gelukkig zat ook tegenstander Neptunus met deze omstandigheden en was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Voor de wedstrijd een minuut stilte uit respect voor de slachtoffers van MH17.

 

Soms is honkbal gewoon een feestje. Het zal niet de beste honkbalwedstrijd van het seizoen zijn geweest. Maar zowel de gasten als gastheren maakten er het beste van en dat was merkbaar. Stonden de gezichten vorige week nog op onweer, nu had iedereen inclusief de umpire van dienst het naar zijn zin. Beetje geinen tussendoor was dan ook niet eens storend te noemen.

 

Direct na de zomerstop weer een wedstrijd tegen Neptunus. Maar er valt nogal wat regen en even voor vertrek krijgen de jongens te horen dat de wedstrijd eruit is gehaald. Echt lekker trainen is er dan niet bij want ook het veld van RCH ligt er bij als een mooie stille vijver op zondagochtend. Er moet dus uitgeweken worden naar een hoekje waar geen water ligt en dat is nog best even zoeken. Met de belangrijke en zware uitwedstrijd tegen UVV voor de boeg was het natuurlijk wel fijn geweest 2 teamtrainingen op het veld. Maar de weergoden zijn de afgelopen week niet aardig geweest, dus het was aanpassen. En dan is er zoiets als domme pech. Tom krijgt een vervelend ongeluk met zijn brommer en breekt zijn onderarm. Alsof de blessure lijst met Cas (enkel), Duco (rug, maar inzetbaar), Thijs (hele seizoen al) en Nick (schouder, maar inzetbaar) niet lang genoeg is.

 

Zaterdagavond 19:30 uur. Tja, het is weer eens wat anders. UVV uit dus, de tegenstander waar de jongens al jaren moeite mee hebben. En dan is niets meer wat het lijkt. We kunnen lang de stand gelijk houden maar zonder honkslagen wordt het moeilijk om voor te komen. Fouten en foute beslissingen, Blessures en gebrek aan lef en communicatie doen de jongens vandaag de das om. Onze pitchers krijgen de bal niet daar waar de umpire ze wil en ons veld is van slag als onze korte stop uitvalt. Veel omzettingen dus en dat is zichtbaar. Waar normaal onze verdediging het sterke punt is liepen de punten nu wel erg makkelijk binnen. Het verlies doet pijn bij veel jongens en voelt als een vernedering voor een aantal anderen. Bij UVV tellen ze hun zegeningen want ook zij voelen dat er dit seizoen weer wat te halen valt. Het gat van punten is de afgelopen wedstrijden geslonken van 6 naar 1 punt en dat baart iedereen zorgen. Zoveel zelfs dat er een heus gesprek volgt voor de dinsdag training.

 

Waar de jongens eerder het seizoen aangaven meer en harder te willen trainen, lag nu de vraag bij de jongens of ze meer serieus wilde omgaan met de trainingen. De jongens staan vanaf nu voor 6 finales, 6 keer moet er gewonnen worden. Directe concurrent Pirates laat punten liggen en UVV wint een inhaalwedstrijd waardoor ze in wedstrijden en punten nu de kop over nemen. Altijd nog wel met 1 verliespunt meer dan onze jongens.

 

Zondag 7 september Gryphons dan. De eerste van de 6 finales. De ploeg uit Brabant staat laatste maar heeft in de heen wedstrijd laten zien best leuk te kunnen honkballen. De krappe winst toen was niet helemaal in verhouding maar ook die tellen. Een ploeg waar de verhoudingen onderling erg groot zijn bovendien. Dus met een goeie dag zouden ze zomaar kunnen stunten. Dat stunten kom akelig dichtbij als onze jongens al na een halve inning 3 runs om hun oren hebben gekregen. De ballen gaan overal precies tussen door, vallen op lijntjes en schieten uit handschoenen. Maar van paniek geen sprake bij onze jongens. Ook zij weten ondertussen dat paniek je zeker niet verder zal brengen. Maar bij 6-2 in de derde inning is het toch even slikken en daarna flink hard aan het touw trekken. In de 5e inning komen onze boys langszij en het aanwezige publiek weet dat de ploeg nu los is en klaar voor het kraak werk. De tegenstander spartelt nog wel een beetje tegen maar krijgt bijna geen grip meer op het slaan van onze jongens. Het staat ondertussen 10-6 voor de onzen en de wedstrijd is gespeeld. Nog even het 2e en 3e honk stelen dan. Maar het is wel over met het vuurwerk van Gryphons. 10-6 voor de 6e inning in en nog even een beetje buntplay als reactie op het stelen. 2 runs erbij en onze jongens kunnen na 1 helft 7 met 3 nullen op rij de handen weer eens in de lucht gooien. Leuke wedstrijd, leuke tegenstander, leuke uitslag, lachende gezichten maar nog steeds 5 finales te gaan, te beginnen met een uitwedstrijd in Amsterdam.

 

De foto's van de thuiswedstrijd tegen Gryphons staan hier.

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies