Sportieve derby op het scherpst van de snede

Ja het kan nog. Een echte derby waar de klasgenoten, oud teamgenoten, vrienden van de straat en broers van zusjes die samen spelen tegen elkaar uit moeten komen. In een wedstrijd waar het er voor beide er op of er onder is kun je je bijna niet beter wensen dan een derby maar dan wel één waar jezelf niet aan mee doet. Voor onze jongens en voor de jongens van Kinheim was het zondag de wedstrijd waar het allemaal om draaide. De winnaar zou nog mee doen om het kampioenschap.

 

Ruim voor de wedstrijd gespannen koppies. Het luidruchtige soms baldadig overkomend geluid was vandaag nergens te bekennen. Vandaag een tegenstander, een echte tegenstander. Geen spannende wedstrijd tegen UVV of Amsterdam. Maar een echte derby RCH-Pinguins junioren tegen Kinheim junioren. De gedeeld nummer 1 tegen de nummer 3, die op slecht één punt volgt. In Haarlem was deze wedstrijd nog een prooi voor onze jongens. Maar ondertussen zijn de kaarten nog maar eens geschud en kunnen we nu niet echt zeggen dat wij de beste hand toe bedeeld hebben gekregen. Bij Kinheim is de ziekenboeg zo goed al leeg gestroomd, bij RCH-Pinguins is het passen en meten met al die pijntjes en blessures. Gelukkig kunnen wij putten uit een aspiranten team dat tijdens onze warming up de laatste inningen van hun wedstrijd aan het spelen is.

 

Onze starter lijkt vandaag ook last te hebben van de druk. De best zware druk mag je wel zeggen. Zonder dat we ons nog zorgen hoeven te maken doet Kinheim toch al een poging om de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Met rake klappen en een paar vrije lopen komen de gasten met 2-0 voor, maar moeten gelijkmakend al vaststellen dat onze jongens ook weten hoe ze een bal moeten raken. De 3-2 voorsprong wordt in de 3e inning 4-2 maar dan lijkt het wel of er een hand zand in de machine wordt gegooid. Puntje per inning lukt even niet en Kinheim begint vervelend goed te ballen. Klappen tussen de poppetjes in en het is alle zeilen bijzetten voor RCH. Met 4-7 krijgt Kinheim iets te veel maar er is tijd genoeg om de lastig gooiende reliever van Kinheim op de proef te stellen. Met ballen die ergens een snelheid hebben van tussen de 50 en 60 MPH is het natuurlijk moeilijk slaan als daar ook nog eens een rare draai inzit. Maar als de tijd gaat dringen en onze reliever de lopers niet verder dan het derde honk laat komen wordt het toch tijd om de reliever van Kinheim eens flink te gaan raken.

 

Hoe je vermoeid kunt raken van die trage ballen is nog een groot raadsel maar er gaan veel ballen naast de plaat en de honken staan vol als onze kop van de slaglijst schade gaat aanrichten. 2 runs komen er binnen op een klap van Robin en Sem pakt ondanks de bal in het linksveld mooi het 3e honk. Als het 2e honk dan ook nog wordt gestolen is ervoor Jesse nog maar 1 opdracht. BAL DIEP IN HET BUITENVELD. BOOOEEEM en de lopers zijn los als de bal de grond raakt achter de midfielder. De armen gaan even de lucht in, maar dat is slechts voor de voorsprong die nu op het bord staat. 7-8 voor is het breekbaar, dat hebben we recent nog geleerd. Dus het is gooien en dichthouden. De eerste nul is zo gemaakt maar met 2 vrije lopen wordt het toch spannend. Gaat onze reliever Joey naar het midfield en mag Sem de wedstrijd met slagballen gaan closen. Omdat Kinheim gewoon een goeie slagploeg heeft is het natuurlijk geen gekke gedachten om de ballen gewoon te laten slaan. Joey Koning pakt ijzig kalm in het linksveld de 2e nul uit de lucht en de lopers kunnen geen kant op. Bij Kinheim misschien wel hun beste slagman aan slag. De eerste pitch is meteen raak en de bal vliegt met grote snelheid dwars door het midden richting hek als Joey Meijer zijn arm strekt en tot grote opluchting van iedereen met een zwart shirt de bal vangt.

 

De ontlading is groot en dat mag best na zo’n wedstrijd, die spannend was vanaf de eerste bal en sportief bleef tot de laatste bal. Een wedstrijd die er misschien net als andere toe doet. Maar van Kinheim winnen is altijd lekker. Zeker NU. Gejuich en applaus van een vol terras waar de sfeer optimaal was met de ouders onderling.

 

Volgende week een uitwedstrijd om de “hoek”, euh in Enschede 14:00 playball.

 

Foto’s Kinheim thuis staan hier

https://picasaweb.google.com/107550113346644594887/RCHVsKinheimJunioren

 

Terug

Gerelateerde artikelen

20-09-15 - Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies