Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller

Op de helft van de kampioenspoule in de junioren topklasse stonden Neptunes en RCH voor deze wedstrijd samen bovenaan en de winnaar van deze wedstrijd maakte dus een goede kans op het landkampioenschap.  

 

En die kans op de titel leidt er jaarlijks toe dat de mannen van RCH bijna in hun broek piesen van de zenuwen en met 2 veldfouten in de eerste inning leek dat dit jaar niet anders. De pitchers van Neptunes en Jasper van RCH heersten als in de eerste wedstrijd maar waar RCH slordig speelde en onnodig punten weggaf, speelde Neptunes een degelijke pot en daarom stond er na 5 inningen een achterstand van 3-4 op het scoreboard.

Opvallend daarbij was het dat de gebruikelijke slagkanonnen bij RCH het lieten afweten en dat de punten werden gescored door het eind van de slaglijst met mooie hits van Jasper en Thijs.

 

Maar geen man overboord want na 90 ballen werden de pitchers van beide teams gewisseld dus het publiek ging er voor zitten en “Waldorf en Statler” aan de stamtafel brulden al “deze pitcher slaan wij er wel af” maar wat een schrik toen het een inning later 3-6 stond en nog een inning later 4-7 De koppies van de mannen gingen hangen, de aanmoedigingen uit de dugout vielen stil en het geloof in een goede afloop leek bij iedereen verdwenen.

 

Laatste gelijkmakende inning gaat onze 1e slagman uit op 1 dus zijn wij nog 2 nullen verwijderd van uitschakeling in de titelstrijd maar daar staat Sem op met een linedrive in het linksfield , op zich vangbare bal maar de laagstaande zon helpt een handje en promoveert de bal tot een 2 honkslag en de mannen schrikken wakker 

De pitcher van Neptunes kent een zwak moment met een 4wijd en met 2 honken bezet volgen er 4 honkslagen met een 7-7 stand komt onze pitcher Vincent aan slag met 1 opdracht: pomp de bal hoog in het outfield. En met recht dat deed Vincent want hij sloeg hem bijna tegen het hek aan dus de buit was binnen.

 

Opmerking van de dag was van Theo na een veldfout van onze 3e honkman: zeker een biertje teveel gedronken.

 

Actie van de dag was van onze korte stop: als je zo goed kan honkballen doe je je kwaliteit geen eer aan met zo’n actie.

 

Oproep aan alle RCH-ers: bij winst komende donderdag thuis tegen de Red Caps kunnen de junioren KAMPIOEN VAN NEDERLAND worden, dus komt in grote getale, neem toeters mee en help de mannen een handje.

Terug

Gerelateerde artikelen

23-09-14 - Sportieve derby op het scherpst van de snede
18-09-14 - Kom zondag ons junioren team ondersteunen
08-09-14 - Junioren 1 - verslagen (alles in één)
02-07-14 - Gelijk spel voelt als verlies