Duidelijke overwinningen van RCH-Pinguïns op Wassenaar

 

Waren vorig seizoen de krachtsverschillen in de Overgangsklasse klein en was iedereen in staat van iedereen te winnen, dit jaar lopen de kwaliteiten, mede door de toevoeging van de voormalige rookieteams tot in totaal 16 clubs, sterk uiteen. Het gevolg is na 2 speelweekends al goed zichtbaar: veel oninteressante wedstrijden en een ranglijst die is vertekend door het lot of de standaardteams tegen elkaar hebben gespeeld of juist niet. Uiteraard wordt deze ongelijkheid in de loop van het seizoen vanzelf rechtgetrokken, maar duidelijk is intussen wel dat deze competitieopzet weinig bevorderlijk is voor het spelniveau. Intussen laat het bondsbestuur weten af te willen van haar eerdere voornemen om de Overgangsklasse in stappen af te slanken naar 12 teams en door te willen gaan met het huidige aantal van 16, voorwaar een verontrustend vooruitzicht.

 

Wassenaar, dit jaar na het kampioenschap in de Eerste klasse gepromoveerd naar de Overgangsklasse, bofte niet met het wedstrijdprogramma voor de eerste weken, met dubbels tegen OG, RCH en (volgende week) tegen Orioles. Maar hoewel de nederlagen tegen de Racing hoog uitvielen kon toch geconstateerd worden dat het team voldoende kwaliteit bezit om tegen de mindere goden punten te gaan scoren.

Zaterdag in Heemstede leidde RCH na 4 innings met 3-1 en leek het nog allerminst een gelopen race. Maar in de volgende slagbeurt viel het doek voor startend werper Lenko Elizabeth, die niet alleen 3 honkslagen tegen kreeg, maar ook nog eens 3 man met geraakt werper op de honken zette en 3 x door zijn infield in de steek werd gelaten. Daarmee werd het 10-1 en leek het een 7-inningswedstrijd te worden. Dat de rit volledig werd uitgezeten en in 10-4 eindigde mag als een compliment voor de veerkracht van de Wassenaars worden beschouwd.

 

Zondag in Wassenaar dreigde het ook even een korte wedstrijd te worden. De allereerste worp van Jiorgeny Casimiri werd door Rick Nansink over de hekken gemept, maar bleek toch de enige Heemsteedse honkslag van de eerste 3 innings te worden. Pas in de 4e slagbeurt nam de Racing afstand tot 0-4 na een veldfout, 4 honkslagen en 1 x 4 wijd. In de 7e inning werd het op reliever Vincent van Veen 0-8 en in de 9e op Faisel Odulia 0-13. Dat werd niet de eindstand, want nadat Al Morales 7 innings en Lars Broersen 1 slagbeurt de thuisplaat schoon hadden weten te houden, mocht pinchhitter Dave Steward het genoegen smaken op Lars Werkman een solohomerun te slaan en daarmee de Wassenaarse eer te redden.

 

 

Rick Nansink slaat een homerun op de eerste worp van de wedstrijd

(foto Willem Pruimboom)

 

Komend weekend volgt de dubbel tegen Quick, zaterdag om 14.30 uur in Amersfoort en zondag om 14.00 uur op het Heemsteedse Sportpark.

 

Terug

Gerelateerde artikelen

09-04-18 - Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend
28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag
29-05-17 - Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2