Het venijn zat bij RCH-Quick twee maal in de kop

 

Het is de laatste jaren niet ongebruikelijk dat RCH-Pinguïns en Quick de punten delen, maar nieuw was in het afgelopen weekend wel dat de zeges behaald werden in de uitwedstrijden. Opvallend was ook dat beide malen de bezoekers al vroeg op een 0-3 voorsprong kwamen en dat de thuisspelende ploegen vervolgens de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen.

 

Zaterdag in Amersfoort sloeg de Racing al in de 2e inning toe. De thuisploeg werd hoorndol van het agressieve honklopen van de Racing, wat begon met een op snelheid gelopen triple van Jazon Allée, gevolgd door een reeks gestolen honken, een wilde worp en een doorgeschoten bal: 0-3. De Heemsteedse verdediging werd geleid door een in topvorm verkerende Hylke van Viersen, die in zijn 7 innings durende optreden slechts 3 honkslagen hoefde toe te staan, wat alleen in de 4e Amersfoortse slagbeurt tot een tegenrun leidde. In de 7e inning kwam RCH helemaal op rozen te zitten toen Ties van der Beeke en Joey Kuysten voor de 4e en 5e Heemsteedse run tekenden en toen een slagbeurt later Donny Hamelink de stand op 1-6 bracht leek het verzet van Quick gebroken. Maar in de 8e Amersfoortse inning leefde het thuispubliek kortstondig op. Dion Steyl had met een man op het 1e honk het werpen van Hylke overgenomen, zorgde voor 2 snelle nullen, maar had de pech dat een infield hit van Jos de Jong van richting werd veranderd en tot double werd gepromoveerd. 2 Hits later stond het 3-6 en vond Dion het wel welletjes. Na een simpele 3e nul resteerde nog de 9e inning voor Quick, maar met 3 x 3 slag werden verdere illusies de grond in geboord.

 

Al Morales stond zondag in zijn 6 innings durende optreden slechts 3 honkslagen toe, maar die vielen alle in de 1e slagbeurt, hetgeen de bezoekers in combinatie met een veldfout een 0-3 voorsprong opleverde. Op het werpen van Brian van Laar maakte de Racing aanvankelijk weinig klaar. Pas in de 6e inning kon Rick Nansink tegenscoren op een infield hit, gevolgd door een honkslag van Ties van der Beeke en een grounder 4 naar 3 van Joey Kuysten. Een slagbeurt later sloeg RCH opnieuw toe. Jeldwin Orman kreeg 4 wijd, stal het 2e honk en bereikte 3 door een wilde worp. Quick dirigeerde daarop Jos de Jong naar de heuvel, maar ook die keilde de bal langs zijn catcher, waarop Jeldwin de 2-3 kon aantekenen. En er leek meer in te zitten voor de Heemstedenaren. Relievers Lars Broersen (2 1/3 inning) en Lars Werkman (2/3 inning) hielden de bezoekers ver van de thuisplaat en net toen RCH in de laatste slagbeurt met 1 uit en 2 en 3 bezet leek toe te slaan zorgden 2 strike outs voor de koude douche.

 

 

Jeldwin Orman bereikt niet zonder slag of stoot het derde honk

(foto Willem Pruimboom)

Shermayn Balentien sneuvelt op de thuisplaat

(foto Willem Pruimboom)

 

A.s. zaterdag ontvangt RCH-Pinguïns Neptunus Tridents. Ook de return, zondag in Rotterdam, vangt aan om 14.00 uur.

 

Terug

Gerelateerde artikelen

09-04-18 - Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend
28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag
29-05-17 - Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2