Teleurstellende puntendeling van RCH-Pinguïns tegen Neptunus Tridents

 

Met een verwachte dubbele overwinning op Tridents zou RCH een mooie sprong op de ranglijst gemaakt hebben. En daar leek het tot aan de laatste inning van de tweede wedstrijd ook op uit te draaien. Maar de oude wijsheid “it isn’t over until it’s over” werd weer eens bewaarheid en het parool luidt nu “uithuilen en opnieuw beginnen”.

 

In Heemstede had de Racing geen kind aan de drietanders. Na 3 innings stond het al 7-0, maar daarna stokte de productie en moesten de volle 9 innings uitgediend worden. Aanvallend hadden de bezoekers vrijwel niets in te brengen op het werpen van Dion Steyl en was het aan 2 veldfouten te danken dat zij in de 5e inning de eer konden redden. Dion kreeg in 6 slagbeurten slechts 2 honkslagen tegen en ook zijn opvolgers op de heuvel, Lars Broersen in de 7e en Al Morales in de 8e en 9e inning, hielden de thuisplaat schoon. Het werd uiteindelijk 10-1, waarbij vooral de slagprestatie van Jazon Alleé met 3 honkslagen en 2 x 4 wijd in bij elkaar 5 slagbeurten opviel.

 

Ook in Rotterdam leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Al in de 2e inning sloegen Jeldwin Orman en Donny Hamelink zich naar de honken en was het Dave Veerman die met een double zijn maten over de thuisplaat bracht. En een slagbeurt later smaakte Jazon Alleé na een velderskeus en een gestolen honk het genoegen door Shermayn Balentien met een honkslag de 0-3 te mogen aantekenen. Dat leek een veilige marge, ook nadat de Rotterdammers in de 4e inning na 2 honkslagen de achterstand tot 1-3 hadden gereduceerd, want Hylke van Viersen liet in het vervolg maar weinig opponenten tot de honken toe. Na 8 volledige innings, waarin hij 108 ballen had gegooid, werd hij afgelost door Lars Werkman, die de pech had dat de eerste man aan slag met een veldfout op de honken kwam. Een velderskeus leidde vervolgens tot de eerste nul, maar na 2 x 4 wijd waren de honken vol en werd de heuvel overgedaan aan Lars Broersen. Diens eerste pitch werd gelijk weggeslagen voor 2 binnengelopen punten (3-3) en even later werd het vonnis voltrokken toen het infield een hard geslagen bal niet kon verwerken.

 

 

Dion Steyl heerste vanaf de heuvel

(foto Willem Pruimboom)

Jazon Alleé, zaterdag de uitblinker aan slag, 
scoort hier voor RCH

(foto Willem Pruimboom)

 

Komend weekend speelt RCH-Pinguïns tegen DSS-2, zaterdag uit en zondag om 14.00 uur thuis op het Heemsteedse Sportpark.

 

Terug

Gerelateerde artikelen

09-04-18 - Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend
28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag
29-05-17 - Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2