Opnieuw moet RCH-Pinguïns in puntendeling berusten

 

De pitching is bij RCH dik in orde, maar het arsenaal aan veldspelers is erg krap. Daarbij komt nog dat elk weekend wel een of twee spelers een wedstrijd verhinderd zijn wegens studie, werk of blessures en dat er dan, afgezien van de werpers, totaal geen wisselspelers meer beschikbaar zijn. Het winnen van twee wedstrijden in één weekend wordt er dan niet makkelijker op.

 

Zaterdag bij DSS-2 was zo’n wedstrijd. Al Morales gaf leiding aan de Heemsteedse defensie en hoefde pas in de 5e inning zijn eerste honkslag te incasseren. Maar de tweede volgde direct daarop, waarna een opofferingsstootslag, gevolgd door basehit nr. 3 de Haarlemmers op 1-0 zette. Niets aan de hand zou je zeggen, maar op de heuvel van de thuisploeg stond Scott Prins het leven van de Racing zuur te maken. In zijn 7 innings durende optreden stond hij slechts 2 honkslagen toe en kwam niemand verder dan het 2e honk. Daarna trok DSS een blik relievers open, maar die konden niet verhinderen dat RCH in de 9e inning langszij kwam na 4 wijd voor Daan Groenewoud, een OSS van Jazon Alleé en hits van Joey Kuysten en Jeldwin Orman. Intussen had Hylke van Viersen na de 7e inning het werpen van Al Morales overgenomen en omdat hij zowel in de 8e als 9e slagbeurt geen Haarlemmer tot de honken had toegelaten, leek RCH in de verlenging de beste kansen op de overwinning te hebben, maar dat pakte anders uit. Na 4 wijd, een OSS en geraakt werper bereikte RCH nog wel het 3e honk, maar meer ook niet. In de gelijkmakende helft van de 10e inning werd het vonnis voltrokken na 4 wijd, een honkslag, een stootslag/honkslag en een slecht verwerkte grounder. Slechts 3 spelers van RCH kwamen tot bij elkaar 4 honkslagen, maar clubgenoten die als pinchhitter konden functioneren waren niet voorhanden.

 

Ook zondag moest RCH-Pinguïns in de 5e inning één run toestaan toen starter Dion Steyl een paar keer lelijk door zijn infield in de steek werd gelaten. Maar dat deerde de Racing ditmaal niet. Dion stond over de hele wedstrijd slechts 3 honkslagen toe en zag zijn ploeggenoten op de 3 in stelling gebrachte pitchers 12 honkslagen produceren, die geholpen door 6 x 4 wijd en 6 veldfouten 11 punten opleverden, genoeg voor een overwinning in 8 innings. Rick Nansink en Jeldwin Orman waren, beiden met 3 uit 4, de uitblinkers aan slag.

 

 

Rick Nansink slaat honkslag

 

steelt 2e honk

(foto's Willem Pruimboom)

rondt 3e honk op weg naar de thuisplaat

 

 

Komend weekend volgt de dubbel tegen Euro Stars, zaterdag thuis en zondag in Capelle a/d IJssel, beide malen aanvang 14.00 uur.

 

Terug

Gerelateerde artikelen

09-04-18 - Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend
28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag
29-05-17 - Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2