RCH mist op valreep dubbele winst op Euro Stars, maar met beperkte gevolgen

Een 4 puntenweekend leek voor het grijpen. Zaterdag een eenvoudige 7-3 winst en zondag na 4 innings een 6-0 voorsprong. Maar na een rampzalige 8 e Capelse slagbeurt stond het 7-7, kwam er een verlenging en leek RCH alsnog met de winst aan de haal te gaan. In de 12e inning nam de Racing een 8-7 voorsprong, maar volgde de domper in de gelijkmakende slagbeurt. Storks staat nu onbedreigd 1 e , OG comfortabel 2 e en zijn de verschillen tussen de concurrerende standaardteams voor de 3 e plaats in de promotiecompetitie beperkt tot 2 punten. Gezien het resterende programma van de eerste competitiehelft is de Racing nog verre van kansloos.

 

Voor eigen publiek werd het al snel duidelijk dat RCH er geen gras over wilde laten groeien. Jeldwin Orman, de openingsslagman voor de Racing, kreeg 4 wijd, stal 2 en werd vervolgens binnengeslagen door Daan Groenewoud. En helemaal los ging het toen in de 3 e inning maar liefst 12 man aan slag mochten verschijnen, die gezamenlijk 4 vrije lopen forceerden, 5 honkslagen produceerden, 6 runs scoorden en volle honken achterlieten. Aan de andere kant had startend werper Al Morales meer te duchten van zijn eigen fielders dan van zijn tegenstanders, want fouten leverden in de 3 e inning 1 tegenrun op en in de 6 e zelfs 2. Daarmee stond al vroeg de 7-3 eindstand vast. Lars Werkman en Lars Broersen voltooiden het verdedigende werk met respectievelijk 2 en 1 inning moeiteloos. Aanvallend bekroonde Lex Leijenaar met 2 uit 4 en een RBI zijn (eenmalige?) terugkeer bij het eerste team.

 

Jeldwin Orman ziet dat het goed komt: Jazon Alleé scoort het 5e punt

(foto’s Willem Pruimboom)

 

De opening van de return werd een exacte kopie van een dag eerder. Jelwin Orman kreeg 4 wijd, stal 2 en kwam binnen op een hit van Daan Groenewoud. Na de 0-2 door Shermayn Balentien in de 2e inning leek het Heemsteeds feestje een slagbeurt later gecompleteerd te worden toen de hele line-up aan slag kwam en 4 x de thuisplaat toucheerde: 0-6. Het tegenpuntje op het werpen van Hylke van Viersen, na 2 hits en een mislukte pick off in de 5e Capelse slagbeurt, wekte geen verontrusting. Een inning later, bij 2 man op de honken en 2 uit, nam Dion Steyl het werpen van Hylke over. De 3 e nul werd vlot gemaakt en ook in de volgende Capelse slagbeurt liet Dion niemand tot de honken toe. RCH leek gebeiteld te zitten, vooral toen in de 8 e inning Jeldwin Orman de 1-7 binnenliep. Maar er was ook een tweede helft, waarin de honken direct volliepen, maar met 2 x 3 slag leek Dion zich uit de problemen te werken. En zelfs toen de 2 daaropvolgende honkslagen tot de 3-7 tussenstand leidde leek er weinig aan de hand.Met volle honken en 2 uit leek een vangbal de inning te besluiten, maar de vang mislukte, de bal raakte ook nog eens uit de koers en in de totale ontreddering liepen 3 man binnen. Bij een volgende honkslag werd het 7-7, waarna beide defensies tot aan de 12 e inning de thuisplaat schoon hielden. Toen Lars Werkman daarin de 7-8 voor RCH scoorde leek alles goed te komen, maar met 2 uit en het 1 e en 3e honk bezet dompelden 2 honkslagen de Racing in rouw: 9-8.

Komend weekend volgt de dubbel tegen Pirates-2, zaterdag in Amsterdam, zondag in Heemstede.

Terug

Gerelateerde artikelen

09-04-18 - Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend
28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag
29-05-17 - Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2