Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2

 

De toch al smalle RCH-selectie was het afgelopen weekend door absenties om uiteenlopende redenen tot op het bot uitgedund. Dat er dan toch 2 x gewonnen wordt mag dan wel tot tevredenheid stemmen, maar het valt wel te hopen dat de Racing in de strijd om de eerste drie plaatsen in de rangschikking wat vaker in zijn sterkste opstelling kan aantreden.

 

Met Al Morales op de heuvel en een gretige slagploeg leek RCH-Pinguïns al in de 1e inning de wedstrijd naar zich toe te trekken na scores van Rick Nansink, Joey Kuysten (solo homerun) en Shermayn Balentien. Daarna leek, onder druk van de hitte, voor de status quo getekend te worden, maar in de 4e inning kwam de Amsterdamse thuisploeg zonder dat zij daar zelf iets voor hoefden te doen terug tot 1-3 na 1 x geraakt werper en 2 fouten van het infield. En toen het een inning later na 4 honkslagen, waaronder een double, zelfs 3-3 werd, was de spanning helemaal terug. In de 8e slagbeurt leek het tij ten gunste van de Heemstedenaren te keren toen doubles van Joey Kuysten, Jeldwin Orman en Donny Hamelink goed bleken voor 2 runs en een 3-5 voorsprong, maar toch werd het nog akelig spannend. In gelijk 8 werd het na een stootslag en een basehit 4-5 en in gelijk 9 leek het met een loper op 2 en 2 uit op een verlenging uit te draaien toen op een pitch van closer Dion Steyl de bal richting het rechtsveld werd geslagen. Het thuispubliek juichte al voor een honkslag, maar dankzij een onwaarschijnlijke voorwaartse diving catch van Jazon Alleé konden de punten meegenomen worden naar Heemstede.

 

Jeldwin Orman steelt het 2e honk

Dion Steyl: twee maal closer

(foto's Willem Pruimboom)

 

Zondag was Hylke van Viersen niet beschikbaar en mocht Lars Broersen starten op de Heemsteedse heuvel. Hoewel hij in al zijn 5 innings lopers op de honken moest toelaten hield hij de thuisplaat schoon, mede dankzij 7 strike outs en 9 achterblijvers op de honken. Intussen had RCH in de 3e inning de score geopend via Rick Nansink en hadden Joey Kuysten, Jeldwin Orman, Donny Hamelink en Dave Veerman een slagbeurt later de stand tot 5-0 opgevoerd na 2 honkslagen en 4 x 4 wijd. Op relievers Lars Werkman (2/3 inning) en Dion Steyl (3 1/3 inning) scoorden de piraten elk één maal, maar omdat RCH in haar 8e slagbeurt nog een keer stevig van leer trok met onder meer 4 honkslagen, waaronder doubles van Donny Hamelink en Jazon Alleé, alles bij elkaar goed voor 5 runs, kon het scorebord bij 10-2 zijn werk staken.

 

Zaterdag 3 juni speelt RCH-Pinguïns de thuiswedstrijd tegen Kinheim, de return is een dag later in het Pim Mulierstadion.

 

Terug

Gerelateerde artikelen

09-04-18 - Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend
28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag