Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend

De kop is eraf of liever gezegd we staan met twee grote overwinningen in de kop van de ranglijst na het eerste weekend van de competitie.
Op het half verregende Ringvaarttoernooi was al gebleken dat we een geduchte tegenstander voor de hoofdklassers HCAW en Hoofddorp Pioniers waren.
En dat de confrontatie met onze vrienden van The Hawks in hun nadeel zou aflopen was ook geen verrassing gezien de eerdere ontmoetingen in de weinige oefenwedstrijden.
Maar aan de competitie nemen een groot aantal teams deel met onderling enorme krachtsverschillen. De ranglijst zal de eerste tijd dus nog danig in beweging zijn.

 

 

Na de geslaagde clinic voor de jeugd begon op zaterdag na een korte openingsceremonie de eerste wedstrijd van het seizoen tegen The Hawks uit Dordrecht. Prachtig weer en een vol terras. We hadden er allemaal zin in.
Toch was het een wedstrijd die traag verliep maar wel beperkt bleef tot 2 uur en 3 kwartier doordat deze in 6 1/2 inning werd beslecht.
Na 2 volledige innings stond het reeds 9-0 voor de Racing na een grandslam homerun van Gianni Frolijk.
Starting pitcher Marvin Brown was 5 innings lang heer en meester op de heuvel. Hij werd in de 6e inning opgevolgd door onze 17-jarige debutant in de overgangsklasse Lucca van der Schouw. Ook hij bleek onbespeelbaar en maakte het kwarwei van zijn eerste inning af met slechts 10 ballen, waarvan 8 slag en 2 wijd.
In deze 6e inning nog een debutant, Jelger Algra, het 16 jarige talent afkomstig van de Diamonds te Amsterdam.
Guisonne Sambo gooide in de daarop volgende en daarmee laatste inning de deur definitief op slot met 3 maal 3 slag. Stand 16-0, uit totaal 13 honkslagen.

 

 

Homerun !!! Gianni Frolijk op de thuisplaat

Lucca van der Schouw, debuut op de heuvel

(foto's Sonja van der Schouw)

  

Zondag het tweede treffen, nu bij The Hawks, verliep in grote lijnen hetzelfde. Zij het dat we aan de duidelijk sterkere pitching aan hun zijde wat meer werk hadden.
Maar aan onze kant was Lars Broersen de ongenaakbare starter.
Hij stond 6 innings lang op de heuvel, gebruikte slechts 68 ballen, waarvan 51 slag en 17 wijd. Dat resulteerde dan ook in 11 maal 3 slag met korte innings van veelal 3 man op en 3 man af.
Het enige punt dat hij in de 5e inning tegen kreeg was onverdiend, door een slippertje van het veld.
Deze keer werd wel de volle 9 innings gedraaid, waardoor ook Lars Werkman, Jose Martes Acquino en tenslotte wederom Guisonne Sambo in de gelegenheid waren een inninkje mee te pakken.
Met in totaal 16 honkslagen waren onze slagmensen ook nu weer lekker op dreef met tweepitters van Gianni Frolijk, Jordan Illis en Youri Spoor. Stand 2-14 in ons voordeel. 

 

Lars Broersen in topvorm

vanuit de dugout werd het geanimeerd gevolgd

(foto's Son van der Schouw)

Terug

Gerelateerde artikelen

28-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing
19-03-18 - Ringvaarttoernooi 2018
30-09-17 - Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag
29-05-17 - Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2