Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend

De kop is eraf of liever gezegd we staan met twee grote overwinningen in de kop van de ranglijst na het eerste weekend van de competitie.
Op het half verregende Ringvaarttoernooi was al gebleken dat we een geduchte tegenstander voor de hoofdklassers HCAW en Hoofddorp Pioniers waren.
En dat de confrontatie met onze vrienden van The Hawks in hun nadeel zou aflopen was ook geen verrassing gezien de eerdere ontmoetingen in de weinige oefenwedstrijden.
Maar aan de competitie nemen een groot aantal teams deel met onderling enorme krachtsverschillen. De ranglijst zal de eerste tijd dus nog danig in beweging zijn.

Ringvaarttoernooi 2018 - aanpassing

Helaas heeft L&D Amsterdam hun toezegging ingetrokken. De reden die de coach opgeeft is dat het team nog niet ver genoeg in haar voorbereiding is om 4 wedstrijdjes in het weekend te spelen. Daarom waren wij genoodzaakt om het wedstrijdschema aan te passen. Op zowel zaterdag als zondag zullen er 3 wedstrijden zijn, alle teams spelen tegen elkaar.

 

Onderstaande afbeelding staat het aangepaste wedstrijdprogramma. Als er op de afbeelding wordt geklikt, kan deze als PDF worden gedownload

Ringvaarttoernooi 2018

Dit jaar organiseert RCH-Pinguins voor het vierde achtereenvolgende keer het Ringvaarttoernooi. Het toernooi wat als warming-up voor de competitie is ontstaan, heeft dit jaar een zeer sterk deelnemersveld. Van de vier teams die verleden jaar om het Nederlands landskampioenschap streden in de Play-offs, zijn er drie aanwezig. RCH-Pinguins, als enige overgangsklasser, heeft een groot aantal nieuwe spelers aan haar selectie toegevoegd en wil zich graag meten met de sterkste teams van Nederland. Voor de hoofdklasseteams is het een goede gelegenheid om te kijken hoe ver men is in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Er zijn vier wedstrijden per dag dus het publiek kan zich de hele dag vermaken een mooi honkbal. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 31 maart en zondag 1 april!

Onderstaande afbeelding staat het wedstrijdprogramma. Als er op de afbeelding wordt geklikt, kan deze als PDF worden gedownload

Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag

De afgelaste wedstrijd van Honkbal heren 1 van zaterdag 16 september wordt aanstaande dinsdag, 3 oktober ingehaald. Dit zal tevens de laatste wedstrijd zijn van Honkbal heren 1.

Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2

 

De toch al smalle RCH-selectie was het afgelopen weekend door absenties om uiteenlopende redenen tot op het bot uitgedund. Dat er dan toch 2 x gewonnen wordt mag dan wel tot tevredenheid stemmen, maar het valt wel te hopen dat de Racing in de strijd om de eerste drie plaatsen in de rangschikking wat vaker in zijn sterkste opstelling kan aantreden.

 

RCH mist op valreep dubbele winst op Euro Stars, maar met beperkte gevolgen

Een 4 puntenweekend leek voor het grijpen. Zaterdag een eenvoudige 7-3 winst en zondag na 4 innings een 6-0 voorsprong. Maar na een rampzalige 8 e Capelse slagbeurt stond het 7-7, kwam er een verlenging en leek RCH alsnog met de winst aan de haal te gaan. In de 12e inning nam de Racing een 8-7 voorsprong, maar volgde de domper in de gelijkmakende slagbeurt. Storks staat nu onbedreigd 1 e , OG comfortabel 2 e en zijn de verschillen tussen de concurrerende standaardteams voor de 3 e plaats in de promotiecompetitie beperkt tot 2 punten. Gezien het resterende programma van de eerste competitiehelft is de Racing nog verre van kansloos.

Opnieuw moet RCH-Pinguïns in puntendeling berusten

 

De pitching is bij RCH dik in orde, maar het arsenaal aan veldspelers is erg krap. Daarbij komt nog dat elk weekend wel een of twee spelers een wedstrijd verhinderd zijn wegens studie, werk of blessures en dat er dan, afgezien van de werpers, totaal geen wisselspelers meer beschikbaar zijn. Het winnen van twee wedstrijden in één weekend wordt er dan niet makkelijker op.

 

Teleurstellende puntendeling van RCH-Pinguïns tegen Neptunus Tridents

 

Met een verwachte dubbele overwinning op Tridents zou RCH een mooie sprong op de ranglijst gemaakt hebben. En daar leek het tot aan de laatste inning van de tweede wedstrijd ook op uit te draaien. Maar de oude wijsheid “it isn’t over until it’s over” werd weer eens bewaarheid en het parool luidt nu “uithuilen en opnieuw beginnen”.

 

Het venijn zat bij RCH-Quick twee maal in de kop

 

Het is de laatste jaren niet ongebruikelijk dat RCH-Pinguïns en Quick de punten delen, maar nieuw was in het afgelopen weekend wel dat de zeges behaald werden in de uitwedstrijden. Opvallend was ook dat beide malen de bezoekers al vroeg op een 0-3 voorsprong kwamen en dat de thuisspelende ploegen vervolgens de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen.

 

Duidelijke overwinningen van RCH-Pinguïns op Wassenaar

 

Waren vorig seizoen de krachtsverschillen in de Overgangsklasse klein en was iedereen in staat van iedereen te winnen, dit jaar lopen de kwaliteiten, mede door de toevoeging van de voormalige rookieteams tot in totaal 16 clubs, sterk uiteen. Het gevolg is na 2 speelweekends al goed zichtbaar: veel oninteressante wedstrijden en een ranglijst die is vertekend door het lot of de standaardteams tegen elkaar hebben gespeeld of juist niet. Uiteraard wordt deze ongelijkheid in de loop van het seizoen vanzelf rechtgetrokken, maar duidelijk is intussen wel dat deze competitieopzet weinig bevorderlijk is voor het spelniveau. Intussen laat het bondsbestuur weten af te willen van haar eerdere voornemen om de Overgangsklasse in stappen af te slanken naar 12 teams en door te willen gaan met het huidige aantal van 16, voorwaar een verontrustend vooruitzicht.

 

Klik hier om meer nieuwsberichten in te laden