Junioren RCH verslaan Neptunes in thriller

Op de helft van de kampioenspoule in de junioren topklasse stonden Neptunes en RCH voor deze wedstrijd samen bovenaan en de winnaar van deze wedstrijd maakte dus een goede kans op het landkampioenschap.

Sportieve derby op het scherpst van de snede

Ja het kan nog. Een echte derby waar de klasgenoten, oud teamgenoten, vrienden van de straat en broers van zusjes die samen spelen tegen elkaar uit moeten komen. In een wedstrijd waar het er voor beide er op of er onder is kun je je bijna niet beter wensen dan een derby maar dan wel één waar jezelf niet aan mee doet. Voor onze jongens en voor de jongens van Kinheim was het zondag de wedstrijd waar het allemaal om draaide. De winnaar zou nog mee doen om het kampioenschap.

 

Kom zondag ons junioren team ondersteunen

Simpelweg kampioen worden terwijl er dit seizoen 2 keer van UVV is verloren is de junioren dit jaar te min dus na de verpletterende 8-2 nederlaag tegen UVV vorig weekend, een donderspeech door de week en enig gereken bleek dat wij maar 1 punt moesten verspelen om een derde beslissende wedstrijd tegen UVV af te dwingen.

 

Junioren 1 - verslagen (alles in één)

Geplaatst, gewonnen, verloren maar nog op kop. Het was even balen vorige week voor onze jongens na het gelijke spel bij DSS. Hoe fijn was het dat twee directe concurrenten (Pirates en Cardinals) elkaar dit weekend punten afhandig maakte in een dubbel. Ook leuk was de winst van Pioniers op Gryphons waardoor onze jongens de promotie naar de nieuw te vormen Rookie league sportief gezien niet meer kunnen mislopen. Een prima weekend zonder te spelen.

 

Gelijk spel voelt als verlies

Wat een gedoe dat op woensdag spelen. Trainingen moeten opzij worden gezet, werkgevers om vrij worden gevraagd en dan hollen en vliegen. Gelukkig stond de uitwedstrijd tegen DSS al vanaf het begin van de competitie op/in het schema en kon alles op tijd worden geregeld. De lijst met blessures en pijntjes rekenen we vandaag niet mee. Want er valt wat te halen dit jaar en de jongens weten en voelen dat.

 

Doorduwen voor junioren

Het leven is goed in het Brabantse land. Een wedstrijd in Oss waar waarschijnlijk nog nooit iemand uit ons team ooit was geweest.  Een heuse topper op het programma tegen Cardinals dat op 2 punten afstand op de 2e plek stond.  En in Brabant is het gezellig. Lekker muziekje uit de speakers. Prima bak koffie en een zonnetje erbij doet natuurlijk wonderen. 1 voor 1 komen onze jongens binnen druppelen en zo rond kwart voor 1 kan de warming-up gaan beginnen.

 

Dagje Rotterdam voor junioren

Zo even voor het seizoen begon werd pas duidelijk dat het Rotterdamse Neptunus 2 teams had ingeschreven voor de topklasse. Iets wat vreemd overkwam tussen ploegen waarvan ook het eerste geen topsport bedrijven.

Junioren beginnen aan klus van koppositie verdedigen

Weer een zaterdag wedstrijd voor de junioren. Op de dag dat heren 1 een hele belangrijke wedstrijd in Haarlem speelt spelen de junioren een voor het niet minder belangrijke pot tegen laagvlieger Tex Town Tigers.

 

Tegen een slagploeg als die van Kinheim (100 runs in 7 wedstrijden) kun je niet verslappen

Zaterdagochtend 7:45. De eerste jongens van KOPLOPER RCH-Pinguins melden zich bij Kinheim voor een wedstrijd in de topklasse. Kinheim is na donderdag de nieuwe nummer 2 en heeft net als ons team te maken met een aantal geblesseerden maar kunnen anders dan RCH Pinguins ook putten uit een Rookie team om een topwedstrijd te spelen. Goed voor onze jongens dus. Die leren hier alleen maar van. En het levert waarschijnlijk onbewust extra scherpte op bij onze jongens.

 

Junioren langs Pirates en Kinheim naar koppositie

Het was een drukke week voor onze jongens. Binnen een week 3 wedstrijden maar ook 2 uitgevallen trainingen. De laatste 2 wedstrijden (donderdag en zaterdag) waren wedstrijden in de top 3. En zeg maar derby’s tegen Pirates en Kinheim. Donderdag kwam Pirates naar Heemstede voor een wedstrijd die nog wel even zal blijven hangen bij veel jongens van RCH Pinguins. Alles klopte.

 

Klik hier om meer nieuwsberichten in te laden